• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Istoric

Imprimare
PDF

Ani la rând, am fost numiti GRUPUL LUI 'NEA FEKETE pentru că domnul Fekete Ioan a pus bazele întregii activităţi a clubului aflate și astăzi în desfăşurare. Născut în perioada interbelică (1927), Nea Fekete a crescut şi s-a format în spiritul organizaţiilor de cercetaşi existente în perioada anilor '30, fiind "pui de lup" şi, mai târziu, şef de grup în cadrul organizaţiei Encian și a celei de Cercetaşi, până la desfiinţarea acesteia în 1938.

Dragostea de munte s-a împletit cu o activitate sportivă deosebită, ca schior si săritor cu schiurile, ce a culminat cu obţinerea unui onorant loc 7 la Campionatul Naţional de coborâre din Valea Carpului, Masivul Bucegi. Coleg de generaţie cu Mihai (Misu) Bâră, Nea Fekete a cunoscut rigoarea antrenamentului sportiv, dar si spiritul de echipă, calităţi ce au stat la baza întregii sale formări sportive şi profesionale şi a constituit crezul său în educarea tinerelor generaţii. Tenisul, înotul, săriturile în apă, gimnastica, sporturile de echipă au fost câteva dintre domeniile care l-au atras şi l-au format ca polisportiv. Pe parcursul anilor, Nea Fekete a fost alături de sportul braşovean nu doar ca sportiv, ci şi ca antrenor sau coordonator de concursuri şi activităţi sportive.

Activitatea lui din ultima jumătate de secol a fost legată cu preponderență de Asociaţia Sportivă de pe lângă Fabrica de Stofe Carpatex din Braşov, unde a antrenat echipa de volei feminin, cu rezultate deosebite în plan local şi naţional. În paralel, Nea Fekete a îndrumat primii paşi pe cărări de munte sau în practicarea sportului a numeroase generaţii de adulţi şi copii, care l-au cunoscut şi l-au urmat cu încredere, devenind, asemeni lui, un model demn de urmat pentru toţi cei din jur.

În anii pensionării, domnul Fekete Ioan a pus bazele unei activităţi complexe, destinate în special copiilor cu vârste de pâna la 18 ani, înfiinţând "grupul". Drumeţia, schiul, înotul şi tenisul au constituit nucleul central de activităţi al tuturor membrilor grupului. Spiritul de competiţie a fost dezvoltat prin iniţierea concursurilor "de casa" (Cupa Carpatex la Schi, Cupa Carpatex la Tenis) cu o tradiţie de peste 40 de ani. Dacă până în 1989, activitatea domnului Fekete a fost integral voluntară, sprijinita de Fabrica de Stofe, în anii următori, ea a fost din ce în ce mai mult sprijinită de părinţi.

În anul 2002, a luat fiinţă Asociatia Sportiva LIMPICII Brasov, sub coordonarea domnului Fekete, care îşi propune să continue munca lui de o viaţă şi să o transmită mai departe generaţiilor de tineri ce ne vor sta alături. În spiritul sloganului nostru: "Limpicii, întotdeauna o echipă!" nu ne considerăm individualităţi, ci un grup unit, format din oameni adevăraţi, iubitori de natură şi de sport, care doresc să formeze tineri asemeni lui Nea Fekete: curajoşi, demni, perseverenţi, iubitori de munte şi de mişcare.

În decembrie 2006, Nea Fekete a părăsit aceasta lume, lăsând în urmă mii de tineri pe care i-a iubit si i-a format asemeni lui. În amintirea lui, Asociatia Sportivă LIMPICII Brasov, acordă în fiecare an, la începutul lunii septembrie, Trofeul FEKETE IOAN, pentru întreaga activitate desfăşurată în cadrul asociatiei, celui mai bun dintre noi, atât în plan sportiv, cât şi în activitatea din grup.

Cei care au primit acest trofeu până acum sunt:

Edith Olosz (2007), Iulia Cernea (2008), Ruxandra Ilaș (2009), Alexa Szekereș (2010), Christian Nossner (2011), Raluca Târziu (2012), Alexandru George Ursu (2013), Vlad Arsene (2014), Alexa Cotârlea (2015), Vlad George Măda (2016)

Meniu

Noi suntem Limpicii!


Daca vrei mai multe informatii scrie-ne pe adresa de e-mail: limpicii@easynet.ro.

Limpicii logoAsociaţia Sportivă LIMPICII Braşov